Veel gestelde vragen

Waarom is Fruit Below Zero nu zo'n speciaal ijsje, want er is toch wel meer ijs met fruit erin?
Fruit Below Zero is zo speciaal omdat er minimaal 60% fruit is gebruikt. Het meeste ijs bevat maar 15% fruit. Zelf de meest luxueuze vruchtenijsjes en sorbets bevatten meestal niet meer dan 25% fruit.
Hoe kan Fruit Below Zero nu zo lekker zacht en romig smaken terwijl er helemaal geen vet in zit?
In Fruit Below Zero zit inderdaad geen grammetje vet en toch is het ijs zacht en romig. Dat komt voor het grootste deel omdat in Fruit Below Zero zoveel fruit zit. De van nature in het fruit aanwezige voedingsvezels binden het water zo goed dat er een heel speciale zachte structuur ontstaat. Dat maakt dat Fruit Below Zero zo heerlijk glad en helemaal niet zo koud in de mond aanvoelt. Juist daardoor komt de fijne smaak volledig tot ontplooiing.
Zitten er in Fruit Below Zero echt maar 49 kcal?
Ja, het klinkt ongelooflijk, maar het is echt waar. Dat komt omdat er in het ijs helemaal geen vet hoefde te worden gebruikt. Het spreekwoordelijke pakje boter staat wat ernergieinhoud betreft gelijk aan 38 Fruit Below Zero ijsjes.
Zijn er aan Fruit Below Zero kleurstoffen toegevoegd?
Nee we hoefden aan Fruit Below Zero geen extra kleurstoffen toe te voegen. Er zit al zoveel fruit in het ijs dat de van nature aanwezige kleur al voldoende is. Eerlijkheidshalve moeten we wel een geheimpje verklappen. In de Red Sunset hebben we extra frambozen toegevoegd. Dat is niet alleen omdat ze de aardbeiensmaak subtiel ondersteunen maar vooral omdat ze een extra mooie kleur geven aan het ijs. Onze ijsmakers hebben dat geleerd van de grote Italiaanse ijsmeesters.
Waarom zitten er in Fruit Below Zero geen extra smaakstoffen?
Het wordt eentonig, maar Fruit Below Zero bevat zoveel fruit dat we geen aroma's nodig hebben om het tekort aan fruit te verdoezelen. De subtiele fruitsmaak van het ijs komt uitsluitend van de smaakstoffen die van nature in het fruit aanwezig zijn.
Ik vind Fruit Below Zero zo enorm lekker. Komen er nog meer smaken?
Vast en zeker. Onze ijsmakers zijn zelf ook enorm enthousiast en zitten boordevol ideeën voor nieuwe overheerlijke smaakcombinaties met nog meer fruit.

Staat jouw vraag er niet bij?

Stuur jouw vraag naar FruitBelowZero en je krijgt zeker antwoord.
Mail naar: info@fruitbelowzero.com

FAQ Wat is IKB? Lekker genieten! What's Cool Today